gastenboek

26 berichten, 3 pagina's 
16-05-2020
Geplaatst door: Ko Verlare

Geweldige dag bij Edward

Na 22 jaar Traxion Avant gereden te hebben heb ik na een tijd lang oldtimerloos geweest te zijn een 403 B aangeschaft. Dankzij een tip van Edward! ..die me mailde dat hij 'misschien iets goeds wist'. Om een electronische ontsteking, wisselstroomdynamo en oliedrukmeter te laten monteren ben ik de 14e mei '20 z'n garage binnengereden. Van al de garages die ik ooit bezocht is dit wel de mooiste maar vooral ook gerund door de meest toegewijde en kundige 'garagiste' die ik tegenkwam. Op iedere vraag een enthousiast antwoord . Met een overdaad aan kennis en een jaloersmakende souplesse en snelheid werd ook nog even de carburateur gereviseerd, clignateur vervangen, bedrading gechecked en goed gelegd en een aanlopende rem gerepareerd. Het resultaat; veel bijgeleerd een zacht snorrende motor, remmen die niet meer snerpen,volop laadcapaciteit en geen gedoe meer met contactpunten en de mogelijkheid de motor 'in de gaten te houden' met een oliedrukmeter. Ik kan iedereen zo'n dag aanraden. Wat een topper die Edward!

10-03-2020
Geplaatst door: Joost

Bezoek 203 februari 2020

In oktober 2019 winterbeurt 203 afgesproken met Edward. Veel over hem gelezen en 1 keer ontmoet. Gezien zijn drukke agenda zou ik niet al te enthousiast moeten zijn, maar wat een (aardige) vakman. Stuurde dagelijks appjes met werkzaamheden. Geweldig om te zien hoe snel en goed hij vordert. Sturen, remmen, koppeling, schakelen alles functioneert weer als nieuw. Meters oliedruk en temp en electronische ontsteking completeren het geheel. Vakwerk om stuurkolomhuis schakelaars weer als nieuw te maken. Kortom met een bigsmile weer naar huis en de rekening was hierin ook een bijdrage. Zoveel vakwerk en passie is uniek (helaas) en alle euri’s waard. Top dus!

02-07-2019
Geplaatst door: Nancy Roland

Snelle service

Helaas niet meer in het bezit van een Peugeot.
Jaren geleden een 205 en 405 gehad.
M'n lievelingsauto is een 504. Misschien omdat wij ongeveer even oud zijn.

Vorige week pech met Skoda gekregen.
Via collega bij deze garage terecht gekomen.
Vriendelijke man en vrouw gesproken en snel èn kundig geholpen.

Bonne vacance!

13-05-2019
Geplaatst door: Frans

Sputterende oude dame

Dit weekend had onze "oude Dame" even geen zin. Na de winterslaap en wat verlaat, haar maar eens wakker geschud. Resultaat: rijdend weggezet en proestend wakker geworden. Na onderzoek bleken brandslangen niet goed, maar na de vervanging bleef ze proesten. Carburateur uit elkaar en gereinigd met als redultaat: proesten! Dus Edward gebeld en probleem voor gelegd. En zie hier de VAKMAN: diagnose op afstand en advies om de condensator te vervangen. Resultaat: Perfect rijdende Oude Dame en een heel blije eigenaar. Dank je Edward voor je goede adviezen.

18-04-2019
Geplaatst door: Leen Rozeboom

Een piepje in de koppeling

Mijn 504 B12 cabrio gaf een vreemd geluid.
Gisteren bij Edward motor eruit, druklager vast, kopp plaat op de nagels en drukgroep kaduk. Top reparatie incl nw uitlaat in RvS. Precisiewerk in combinatie met Brabantse gastvrijheid. Van harte aanbevolen.
Leen Rozeboom, Voorz. PCN

06-04-2019
Geplaatst door: martien

voorjaar

De statige oude dame [peugeot 203] uit de winterslaap gehaald.
Edward heeft ze flink onder handen genomen, oa grootte beurt,vastzittende remcilinders voorzien van nieuwe cups.
Kan ze weer fris het voorjaar in.

28-08-2018
Geplaatst door: Veronique

Goede service!

Beste Edward,

Dank voor de goede service mbt mijn Peugeot 206 met de luxe uit 2000. Je bent een vakman pur sang.

14-06-2018
Geplaatst door: martien

203

Vandaag door Edward een revisie setje voor de solex carburateur geplaatst.
Ondanks de regen loopt ze weer als een zonnetje

24-04-2018
Geplaatst door: Lambertus

81-TZ-568b9f

Vanuit Dreischor (Zld) even naar Ravenstein (2 uren heen en 2 uren terug “kachelen”) doe je niet zomaar eventjes.
Dan moet je in de volle overtuiging zijn, dat je bij Edward op een correcte, vriendelijke en technisch goed onderbouwde wijze geholpen wordt.
Ik en mijn maat hebben de motor van mijn 203 het afgelopen jaar gereviseerd. Best spannend als dan uiteindelijk blijkt dat de Peut pruttelt als vanouds.
Ik ben naar Edward gegaan om een laatste fine-tuning te laten uitvoeren, zodat de motor nog soepeler en met voldoende power zou gaan draaien.
Bij binnenkomst al vrij snel de opmerking “het ligt aan de carburateur”.
Edward pakt z’n dopsleutels en gaat demonteren: troep verwijderen en het gaasje vervangen, met als resultaat een optimale carburateur !!!!
Tevens het filter in de benzinetank verwijdert en een nieuwe filter tussen de leiding gelegd.
En als laatste met de hand en op gevoel de 123Ingnition afgesteld.
Tussendoor allerlei mooie verhalen/voorbeelden en goede tips.
De terugreis verliep geweldig: met een snelheid tussen de 90 en 100 terug naar het Zeeuwse.
Nog nooit in m’n leven zoveel vrachtwagens met m’n 203 ingehaald !
Edward, ontzettend bedankt en ik kom bij toekomstige ‘problemen” zeker weer bij je op de koffie

Lambertus Nederhoed 81-TZ-56

13-04-2018
Geplaatst door: m van der heijden

203

Heel fijn geholpen met een nieuwe ontsteking voor mijn peugeot 203.Afgelopen woensdag een nieuwe hoofdremcilinder door edward laten plaatsen,echt een man met passie. Dit wordt mijn vaste garage voor de 203, ook al moet ik er ruim een uur voor rijden. Martien