Hero blog

Ook een leuke anekdote of ervaring met Peugeauto achterlaten? Vul het onderstaande formulier in!

  Peugeot 203 AL-65-04

  Hallo Edward,
  De oude dame heeft zich weer voorbeeldig gedragen in het afgelopen weekend. Zonder problemen 300km gereden. Top!!!!

  Martien 15 mei 2023

  Nieuwe oprijlaan

  Wat een mooie oprijlaan is het geworden Edward!
  Mooi te zien dat jullie op alle vlakken graag degelijkheid, vakmanschap en smaak ambiëren!
  Je hebt mijn 403 weer trilvrij gekregen dus ga ik met nog meer plezier weer veel kilometers maken!

  Ko 25-03-2023

  Peugeot 404 1974

  Al een tijdje geen problemen met de 404 dus al even niet meer langs geweest.

  Maar super goede garage met een kennis voor de oldtimers die menig ander bedrijf niet meer heeft. Storingen en problemen worden ouderwets opgespoord zonder hulp van een computers maar door middel van kennis en ervaring uit hun lange sleutel carrière.

  Ook het mee denken als je met pech langs de weg staat is super fijn altijd vriendelijk en service is top!

  Ik kom zeker weer langs voor onderhoud of storingen.

  Kortom: Vakwerk van de hoogste klasse die je niet vaak meer tegen komt! ben je zuinig op je oldtimer ben je hier aan het juiste adres.

  Hessel le Blanc 21-03-2023

  Peugeot 404 uit 1965 (AH 74 67)

  Het is al weer een tijdje terug dat ik bij Peugeauto van Edward was maar ik zie nu de website pas. Dat alleen al is goed nieuws want naar de garage ga je als er iets niet okay is, net als bij de huisarts. Evenwel was het gezellig en de nieuwe remleidinkjes zaten er na de koffie zo op/onder. Nog ff wat gesmeerd waardoor het schakelen soepeler ging en weer terug naar Rotterdam. Kleine dingen die het rijden nog fijner maken kosten weinig tot niks. Gezellige, fijne en goed betaalbare garage die ik ieder aanbeveel. Top! Succes en zeker tot ziens!

  Groet, Martijn 20-05-2022

  Website

  Gefeliciteerd met je mooie nieuwe website! Veel toegankelijker en past bij de professionaliteit van de ‘garagiste’.  Chapeau, groet Ko

  Ko Verlare 21-01-2022

  2022

  Edward en vrouw Hopelijk weer een fijn en gezond 2022 En weer een mooi oldtimer jaar met de peugeot 203, tot in het voorjaar.

  Martien 08-01-2022

  Kritiek: Kwaliteit, Professionaliteit

  Slechte service slecht communiceren slechte kwaliteit , en mijn review word steeds verwijderd.

  Reactie van de eigenaar 05-01-2022:

  Beste Maurice van der Bijl , 3 leugens in 1 reactie .

  1 Ik kan geen review van jou verwijderen op google , dit kan alleen de persoon die de review plaatst.

  2 Jij hebt alleen op 23-06 -21 1 review geplaatst , ik heb daar uitgebreid op geantwoord. Helaas is die inderdaad verwijderd. Daarom zal ik nu de reactie plaatsen op mijn website zodat jij niet nog 1 keer die review met mijn antwoord kan verwijderen.

  3 In de periode van 29-4-2021 tot en met 24-06 hebben wij elkaar RUIM 30 x aan de telefoon gehad. Dat allemaal voor jou zwarte Peugeot 504 Coupe DM-34-03 35309

  Na diversen telefoontjes heeft Maurice van der Bijl zijn zwarte Peugeot 504 coupe gebracht. Na demontage van het stuurhuis bleek er een grote scheur in het huis te zitten. Na overleg een andere besteld en gemonteerd., Helaas bleek deze te lekken.

  Dus op zoek naar een complete set huis met as. Toen lekte de leiding van pomp naar stuurhuis . Ook deze is vervangen. Nu er weer ATF olie in het systeem zat maakte de stuurbekrachtigingspomp ernstig geluid.

  Na overleg ook deze vervangen. Nu had Maurice van der bijl nog meer wensen , richting aanwijzer haperden , kortsluiting in zekeringkast , verlichting en nog wat dingen Is inmiddels al een half jaar geleden dat zijn auto hier was ..

  De complete kabelboom was dramatisch . Ik heb diversen kabels geïsoleerd en weg gehaald . Ook hier is overleg over geweest. De auto was op diversen plaatsen ernstig verrot. Wegens financiële reden liet hij dat maken door een garage in zijn buurt .

  Helaas lekte het stuurhuis weer. Het stuurhuis wat onder de 504 coupe zat heeft waarschijnlijk een ernstig ongeluk gehad aangezien het huis gescheurd is. Dus voor gesteld om op zoek te gaan naar een COMPLEET ander stuurhuis. De kosten waren inmiddels flink opgelopen.

  Om Maurice van der Bijl tegemoet te komen heb ik een riant bedrag over de 1000 euro van de factuur gehaald en bleef er 750 euro over , Maurice van der Bijl was niet tevreden en beloofde nooit meer terug te komen. Dat vind ik een prima afspraak.

  Dit is een korte samenvatting van 24-06-2021 die Maurice van der Bijl na enkele dagen heeft verwijderd op Google Reviews . Daarom ook dit verhaal op mijn site zodat het niet weer wordt verwijderd volgens Maurice van der Bijl.

  In de paar weken is er ruim 30 keer telefonisch contact geweest over de gang van zaken. Helaas kan ik niet elke klant naar tevredenheid helpen.

  Vriendelijke groeten,
  Edward van Zanten Peugeauto Ravenstein

  Maurice van der Bijl – 04-01-2022

  warme voeten en elactra gefixed

  Steeds weer een feestje om bij Edward geweest te zijn met de 403. Na de verstopte kachelradiator in de ultrasoundbak weer troepvrij gekregen te hebben bleek er gelukkig ergens in het magazijntje een wel goede ventilatormotor te zijn die na wat prutsen prima bleek te werken. En jawel. Van totaal geen warmte naar heerlijk warme voeten. Ook nog de sluiting van de portierschakelaars en contactslot gevonden dus totaal relaxed weer naar huis.

  Ko Verlare 11-12-2020

  Peugeauto: een klasse apart

  Beter dan Edward van Zanten van Peugeauto is onmogelijk. Wat een goede monteur en wat een kennis van zaken! En de gastvrijheid van Edward en zijn vrouw. Peugeauto: een klasse apart!

  Heiko ter Schegget 27-5-2021

  203

  Gisteren weer fijn geholpen door Edward S’morgens gebeld,kom maar langs dan kijken we wel even langsStartmotor vervangen en doet het weer prima.

  martien 18-09-2020

  Geweldige dag bij Edward

  Na 22 jaar Traxion Avant gereden te hebben heb ik na een tijd lang oldtimerloos geweest te zijn een 403 B aangeschaft. Dankzij een tip van Edward! ..die me mailde dat hij ‘misschien iets goeds wist’. Om een electronische ontsteking, wisselstroomdynamo en oliedrukmeter te laten monteren ben ik de 14e mei ’20 z’n garage binnengereden. Van al de garages die ik ooit bezocht is dit wel de mooiste maar vooral ook gerund door de meest toegewijde en kundige ‘garagiste’ die ik tegenkwam. Op iedere vraag een enthousiast antwoord . Met een overdaad aan kennis en een jaloersmakende souplesse en snelheid werd ook nog even de carburateur gereviseerd, clignateur vervangen, bedrading gechecked en goed gelegd en een aanlopende rem gerepareerd. Het resultaat; veel bijgeleerd een zacht snorrende motor, remmen die niet meer snerpen,volop laadcapaciteit en geen gedoe meer met contactpunten en de mogelijkheid de motor ‘in de gaten te houden’ met een oliedrukmeter. Ik kan iedereen zo’n dag aanraden. Wat een topper die Edward!

  Ko Verlare 16-05-2020

  Bezoek 203 februari 2020

  In oktober 2019 winterbeurt 203 afgesproken met Edward. Veel over hem gelezen en 1 keer ontmoet. Gezien zijn drukke agenda zou ik niet al te enthousiast moeten zijn, maar wat een (aardige) vakman. Stuurde dagelijks appjes met werkzaamheden. Geweldig om te zien hoe snel en goed hij vordert. Sturen, remmen, koppeling, schakelen alles functioneert weer als nieuw. Meters oliedruk en temp en electronische ontsteking completeren het geheel. Vakwerk om stuurkolomhuis schakelaars weer als nieuw te maken. Kortom met een bigsmile weer naar huis en de rekening was hierin ook een bijdrage. Zoveel vakwerk en passie is uniek (helaas) en alle euri’s waard. Top dus!

  Joost 10-3-2020

  Snelle service

  Helaas niet meer in het bezit van een Peugeot.
  Jaren geleden een 205 en 405 gehad.
  M’n lievelingsauto is een 504. Misschien omdat wij ongeveer even oud zijn.
  Vorige week pech met Skoda gekregen.
  Via collega bij deze garage terecht gekomen.
  Vriendelijke man en vrouw gesproken en snel èn kundig geholpen.
  Bonne vacance!

  Nancy Roland 2-7-2019

  Sputterende oude dame

  Dit weekend had onze “oude Dame” even geen zin. Na de winterslaap en wat verlaat, haar maar eens wakker geschud. Resultaat: rijdend weggezet en proestend wakker geworden. Na onderzoek bleken brandslangen niet goed, maar na de vervanging bleef ze proesten. Carburateur uit elkaar en gereinigd met als redultaat: proesten! Dus Edward gebeld en probleem voor gelegd. En zie hier de VAKMAN: diagnose op afstand en advies om de condensator te vervangen. Resultaat: Perfect rijdende Oude Dame en een heel blije eigenaar. Dank je Edward voor je goede adviezen.

  Frans 13-5-2019

  Een piepje in de koppeling

  Mijn 504 B12 cabrio gaf een vreemd geluid.
  Gisteren bij Edward motor eruit, druklager vast, kopp plaat op de nagels en drukgroep kaduk. Top reparatie incl nw uitlaat in RvS. Precisiewerk in combinatie met Brabantse gastvrijheid. Van harte aanbevolen.
  Leen Rozeboom, Voorz. PCN

  Leen Rozeboom 18-4-2019

  voorjaar

  De statige oude dame [peugeot 203] uit de winterslaap gehaald.
  Edward heeft ze flink onder handen genomen, oa grootte beurt,vastzittende remcilinders voorzien van nieuwe cups.
  Kan ze weer fris het voorjaar in.

  martien 6-4-2019

  Goede service!

  Beste Edward,
  Dank voor de goede service mbt mijn Peugeot 206 met de luxe uit 2000. Je bent een vakman pur sang.

  Veronique 26-8-2018

  203

  Vandaag door Edward een revisie setje voor de solex carburateur geplaatst.
  Ondanks de regen loopt ze weer als een zonnetje

  martien 14-6-2018

  81-TZ-568b9f

  Vanuit Dreischor (Zld) even naar Ravenstein (2 uren heen en 2 uren terug “kachelen”) doe je niet zomaar eventjes.
  Dan moet je in de volle overtuiging zijn, dat je bij Edward op een correcte, vriendelijke en technisch goed onderbouwde wijze geholpen wordt.
  Ik en mijn maat hebben de motor van mijn 203 het afgelopen jaar gereviseerd. Best spannend als dan uiteindelijk blijkt dat de Peut pruttelt als vanouds.
  Ik ben naar Edward gegaan om een laatste fine-tuning te laten uitvoeren, zodat de motor nog soepeler en met voldoende power zou gaan draaien.
  Bij binnenkomst al vrij snel de opmerking “het ligt aan de carburateur”.
  Edward pakt z’n dopsleutels en gaat demonteren: troep verwijderen en het gaasje vervangen, met als resultaat een optimale carburateur !!!!
  Tevens het filter in de benzinetank verwijdert en een nieuwe filter tussen de leiding gelegd.
  En als laatste met de hand en op gevoel de 123Ingnition afgesteld.
  Tussendoor allerlei mooie verhalen/voorbeelden en goede tips.
  De terugreis verliep geweldig: met een snelheid tussen de 90 en 100 terug naar het Zeeuwse.
  Nog nooit in m’n leven zoveel vrachtwagens met m’n 203 ingehaald !
  Edward, ontzettend bedankt en ik kom bij toekomstige ‘problemen” zeker weer bij je op de koffie
  Lambertus Nederhoed 81-TZ-56

  Lambertus 24-4-2018

  203

  Heel fijn geholpen met een nieuwe ontsteking voor mijn peugeot 203.Afgelopen woensdag een nieuwe hoofdremcilinder door edward laten plaatsen,echt een man met passie. Dit wordt mijn vaste garage voor de 203, ook al moet ik er ruim een uur voor rijden.

  m van der heijden 13-4-2018

  Schokbrekers

  Afgelopen week ben ik voor het eerst bij Edward langs geweest.
  Dit weekend ben ik naar Frankrijk vertrokken, en de maandag voor vertrek bleken de schokbrekers van mijn 204 kapot. Na dat ik Edward bericht had, kon ik gelijk de volgende ochtend vroeg komen!
  Edward is een interessante man met veel kennis, die hobby en werk op een mooie manier combineert!

  Lars 23-04-2016

  403

  Afgelopen week ben ik voor het eerst bij Edward langs geweest.
  Dit weekend ben ik naar Frankrijk vertrokken, en de maandag voor vertrek bleken de schokbrekers van mijn 204 kapot. Na dat ik Edward bericht had, kon ik gelijk de volgende ochtend vroeg komen!
  Edward is een interessante man met veel kennis, die hobby en werk op een mooie manier combineert!

  Lars 23-4-2016

  403 cabriolet

  Edward, dankjewel voor het technisch in perfecte staat terug brengen van onze 403 cabriolet. De auto rijdt weer zo goed als een nieuwe. Op de motor kan je stationair een euro op zijn kant zetten. Zonder jou was de technische restauratie niet gelukt. Ik kan Edward iedereen aanbevelen. Iemand met liefde voor oude Peugeots en hij werkt of de auto van hemzelf is. Irma en John van der Wolf

  Irma en John van der Wolf 08-06-2014

  Dank!

  Ontzettend bedankt voor je donatie voor het gezin van mijn broer en zijn zieke zoon. Heel erg welkom!

  Maudie 26-02-2014

  volkswagen polo

  een goede garage waar je ook met andere auto s kan komen.edward helpt je ik was er met een volkswagen polo
  dankje edward voor je hulp

  Harmon 06-12-2013

  Peugeauto

  Peugeauto is een garage waar service, kwaliteit en een enorme hoeveelheid vakkennis samengaan met een oprechte liefde voor (oude) auto’s. Met hulp en advies van Edward durfde ik het zelfs aan me te wagen aan een antieke Peugeot.

  Milan v. L. 12-09-2013

  ook een prima all-round garage

  Edward heeft ons eind vorig jaar ook prima geholpen met de auto van mijn zoon, een japans sportief modelletje uit eind jaren 80 waar apk, onderhoud en laswerk aan nodig was.
  Juist de kennis die bij huidige automonteurs verloren is gegaan vanwege de overload aan electronica, is bij Edward nog volop aanwezig.
  Een prima vakman in kennis en in zijn werkzaamheden.
  Nogmaals bedankt voor de service.

  Rob v.d. Linden 30-3-2013

  mooie site ! en mooie Peugeots

  mooie site, en mooie Peugeots.
  ik kom graag een keer kijken met mijn 203C of 404.
  staat er een mooie 402 op de foto’s ?
  prachtig….
  groet, Frans de Bruijn

  Frans de Bruijn 24-3-2013

  Peugeot 204

  Mijn eerste klassiekertje is een Peugeot 204 geworden. Met Edward als adviseur-op-afstand. Anders was ik er ook niet aan begonnen. Natuurlijk laat ik ook het onderhoud bij Edward doen. Niet om de hoek, maar de moeite waard en weer een excuus voor een leuk ritje.

  Henri Vermeer 12-3-2013

  Goed advies

  Zojuist Edward gebeld om advies in te winnen over de waterpomp van mijn Renault uit 2009. Edward heeft me wederom perfect geholpen!
  Bedankt!

  Rene van den Heuvel 14-12-2012

  termostaat 203

  Ben van vandaag langs geweest bij Eduard van Zanten voor een termostaat voor een peugeot 203 .echt rustig iemand met verstand van zaken en in het bezit van een wel hele mooie 403 .en een lekker kopje koffie van zijn vrouw maakte het bezoekje zeker waard vgr Ron uit Uden

  R van Wijk 29-9-2012

  onbegrijpelijk

  Wat ik niet begrijp? Dat Edward zo’n klein hoofd heeft. Er zit zo ontzettend veel parate kennis in voor welk autoprobleem dan ook, dat z’n hoofd eigenlijk veel groter zou moeten zijn! Hij is een (Peugeot) forum op zich: je vraagt en je krijgt het juiste antwoord. Maar hij lost het probleem niet alleen met de mond, maar ook met de handjes op. Een aanrader voor Peugeotrijdend Nederland!!!

  Hennie Kaspers 20-09-2009

  eindelijk

  Eindelijk iemand die er ECHT verstand van heeft en net zo lang blijft zoeken tot het werkt zoals het hoort!!!
  En dus ook iemand waar ik mijn Peusje aan toevertrouw….
  Groet,
  Joop
  404 cabriolet injection DE-49-89

  joop 11-07-2009

  Site

  Ed, geweldig mooie site.
  Vakwerk zoals ik van je gewend ben.
  Mvg
  Frans

  Frans 30-10-2008

  beste peugeot monteur van nederland!!!!

  wat ben jij goed zeg

  de ponyface 13-10-2008

  402

  mooie start van een site ,nu maar uibreiden Ik gaop goedec vrijdag naar de stoffeerder er begint wat te gebeuren je hoort nog gr. job

  job nijenhuis 20-03-2008