ANWB Bewegwijzering Klassiek

Vaak zien we nog de oude klassieke ANWB wegwijzers , deze zijn van ongeveer 1896 tot jaren 50 geplaatst , meestal in die leuke authentieke dorpjes die we met de Peugeot evenementen door heen rijden. Toen ben ik op het idee gekomen om het iconische klassieke ANWB wegwijzer na te maken volgens model 1900. Ideaal voor pakket bezorgers die niet weten waar ze heen moeten , en omdat het ontzettend leuk is natuurlijk.

Dit originele ANWB bord kocht ik bij “Militaria de Foerier ” in Valkenswaard . Soms zie je ze nog op marktplaats staan , het is van gegoten aluminium met een metalen strip onder aan.

De afmetingen online gevonden , 4 mm aluminium platen opmaat gemaakt . Deze zijn later gestraald en gepoedercoat . Stickers laten maken en het randje blauw geschilderd. Voor bouten heb ik RVS M6 gebruikt met mooie glanzende bolkop moeren.

Eind resultaat is magnifiek geworden , geeft veel sfeer en gezelligheid. De paal is een IPE 180 , deze is gestraald , geschoopeerd en gepoedercoat. Hier kunnen we lang van gaan genieten . Het paal nummer is een fictief nummer 203403 . Die hoeft ik niet uit te leggen. Weer een mooi item bij de ingang van Peugeauto.