Elektronische ontsteking Peugeot 203 403 404 504 D4A Voor M48 , M50 , M53 , M95

52,50

Losse set , contactpunten en condensator vervallen

Categorie:

Beschrijving

Het argument dat elektronische ontsteking de originaliteit van de auto aantast wordt deels teniet gedaan doordat het systeem ingebouwd kan worden in de aanwezige behuizing van de verdeler dan wel in kleine kastjes kunnen worden weggewerkt. Je ziet er dan niets van.

Het ontstekingssysteem in klassieke autoĀ“s veroorzaakt veel problemen, mede door de afnemendeĀ  kwaliteit van de huidige brandstoffen. Van steeds groter belang is een goede ontsteking. Bekend zijn deĀ CSi ignition en 123 ignition, prijzen vanaf 300 euro ex BTW of meer.

Als voordelig en goed alternatief leveren en monteren wijĀ een ombouwset, eenĀ magnetische opnemer.Ā Deze is, zeker gezien de gemiddelde lage jaarkilometrage van onze oldtimers, een goed en betaalbaar alternatief.Ā Ook veranderd het uiterlijk van de verdeler niet en blijft de originaliteitĀ behouden.

Na jaren van gebruik raakt de mechanische verdeler versleten en krijgt deze een steeds grotere afwijking, tot de contactpunten niet meer goedĀ zijn te stellen. Vervanging van de standaard contactpuntjes met een magnetische opnemer is een duidelijke verbetering, deze compenseertĀ de slijtageĀ van de verdeleras en de lagers in de verdeler. Bovendien geeft deze een sterkere vonk,Ā vervuild niet en heeft geen onderhoud nodig.